ponedjeljak, 17. travnja 2017.

Torta sa orasima i kafom



torta sa orasima i kafom

Kore:

200 gr putera
6 jaja
6 kašika mlevenih oraha
200 gr šećera u prahu
125 gr brašna
prstohvat soli
2 kašike kapućina
Krem:

2 kesice kapućina
200 gr krem sira
250 ml slatke pavlake
1 kašika ekstrata od kafe
2 kašičice sirupa
200 gr šećera u prahu


Sirup:

200 ml vode
5 kašika crne kafe
6 kašika šećera
kora od limuna

Priprema:

Puter sobne temperature ulupajte sa šećerom, pa dodavajte jedno po jedno jaje.

Na kraju so i prosejano brašno, pa mlevene orahe.

Istresite u okrugli kalup prečnika 23 cm i pecite na 150 stepeni dok ne porumeni.

Ako niste sigurni proverite pre vadjenja čačkalicom.

Za sirup pomešajte kafu, vodu i koru od limuna sitno izrendanu i stavite da se skuva.

Sirup je gotov kada je 1/3 mase izvrila.

Ulupajte slatku pavlaku, pa pomešajte sa krem sirom.

Dodajte kapućino, šećer u prahu, sirup i ekstrat kafe i sve sjedinite.

Presecite na dva dela ohladjenu koru pa obe isprskajte dobro sa sirupom.

Na prvu koru nanesite pola krema, poklopite drugom pa nanesite okolo i odgore ostatak krema.

Dekoracija po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...