četvrtak, 13. travnja 2017.

Torta sa malinama i belom čokoladom



torta sa malinama i belom cokoladom


Sastojci manja mera:

500gr bele čokolade
200ml slatke pavlake
250gr mascarpone sira
10gr želatina
300gr malina



Priprema:

Pomešajte slatku pavlaku sa izlomljenom čokoladom pa stavite da se zagreva i otapa.

Želatin pomešajte sa 3 kašike vode.

Kad se čokolada otopila, ali da ne provri, dodajte želatin pa mešajte.

Ostavite da se prohladi, da ne bude baš vrelo, pa u toplo dodajte sir i izmešajte.

Uzmite manji kalup i stavite foliju pa stavite maline i nalijte krem.

Maline će se podići.

Ostavite bar 4-5h u frižideru da se stegne pa poslužite.

Ovu tortu možete dekorisati šlagom i dodati piškote.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...