četvrtak, 13. travnja 2017.

Brza, nepečena torta




nepecena torta

Donji sloj:

600 gr suvog keksa
250 gr margarina
200 gr šećera
50 gr kakaoa
200 gr oraha
250 ml vode
1 kašika ekstrakta ruma


Beli deo:

500 gr krem sira
50 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
200 gr bele čokolade
50 gr margarina
Glazura:

200 ml slatke pavlake
150 gr tamne čokolade

Priprema:

Keks izlomiti u veću činiju. Dodati mu mlevene orahe.

Na vatru staviti vodu, šećer, kakao.

Kad se šećer otopio i provrilo skloniti sa vatre i dodati iseckan margarin i ekstrakt ruma pa mešati da se margarin otopi.

Ovom masom prelivi keks i orahe i  dobro promešati, da se sve sjedini.

U kalup prečnika 23 cm istresti keks i orahe i utapkati rukom.

Na paru staviti belu čokoladu i margarin da se otope i sjeine pa ostaviti da se ohlade.

Ulupati krem sir sa šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku apvlaku pa je sjediniti sa sirom.

Dodati im otopljenu i ohladjenu belu čokoladu i sve promešati da se sve sjedini.

Istresti celu masu preko keks dela i poravnati.

Ostaviti u frižider da se sve stegne.

Staviti čokoladu i slatku apvlaku da se otope zajedno i sjedine.

Mešajte dok se sve ne sjedini.

Preliti čokoladom preko belog dela i ostaviti još u frižider da se čokolada stegne.

Posle samo skinuti obluč.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...