ponedjeljak, 10. travnja 2017.
Štraftasti – prugasti kolač
Kora sa makom:
1 jaje
5 kašika šećera
150 ml kisele pavlake
1/3 praška za pecivo
5 kašika brašna
5 kašika mlevenog maka
Kora sa orasima:
1 jaje
5 kašika šećera
150 ml kisele pavlake
1/3 praška za pecivo
5 kašika brašna
5 kašika mlevenih oraha
Kakao kora:
1 jaje
5 kašika šećera
150 ml kisele pavlake
1/3 praška za pecivo
5 kašika brašna
4 kašike kakaoa
2 kašike mleka
Fil:
1 l mleka
10 kašika griza
6 kašika šećera
3 vanilin šećera
100 gr bele čokolade
200 gr margarina
Priprema:
Sve tri kore se pripremaju na isti način samo se zadnji sastojak ( mak, orasi i kakao menjaju )
Jaje i šećer se penasto ulupaju, pa dodati pavlaku i promešati,
Zatim dodati brašno, prašak za pecivo pa mak ( orahe i kakao sa mlekom )
Istresti u pleh dimenzija 30 x 20 cm pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, zavisno od rerne.
Za fil mleko staviti da provri sa šećerom.
Pomešati griz i vanilin šećer pa kad provri mleko zakuvati i mešati, najbolje žicom, onda neće biti grudvica, pa skloniti sa vatre i dodati čokoladu.
Mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se hladi.
Ulupati penasto margarin pa mu uz mućnje dodavati ohladjen fil i mutiti.
Na mak koru naneti 1/3 fila, pa staviti orah koru, pa trećinu fila, pa kakao koru pa odgore premazati ostatkom fila.
Po želji staviti glazuru ili posuti sa cokoladom, orasima ili kakaom.
Ostaviti da odstoji pa poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar