ponedjeljak, 10. travnja 2017.

After eight sa makom



Mak menta torta


Sastojci :
Bela kora:

3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
Dve crne kore od po :

3 belanca
3 kašike šećera
5 kašike nemlevenog maka
2 kašike brašna


Krem :

0,5 l mleka
1 puding od vanile
6 žumanca
7 kašika šećera
200 g margarina
ekstrakt od mentola par kapi
Dekoracija :

100 gr šlaga
1,5 dl mleka

Odvojiti belanca od žumanca , dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg , dodati brašno i ulje , promešati i sipati u okrugli kalup , prečnika 24 cm , obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni.

Odvojiti belanca od žumanca , dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg , dodati brašno i mak , promešati i sipati u okrugli kalup , prečnika 24 cm , obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni.

Postupak ponoviti još jednom da se dobiju dve crne kore.

Umutiti žumanca sa pudingom.

U mleko staviti šećer pa kuvati .

Kada mleko počne da ključa sipati rastvorena žumanca sa pudingom i skuvati gust krem.

Skloniti sa šporeta i ohladiti.

Kad se ohladi dodati umućeni margarin i i ekstrakt od mentola.

Slaganje : Mak kora – fil – bela kora – fil – mak kora – tanak sloj fila – šlag

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...