petak, 14. travnja 2017.

Rupičasti kolač



rupicasti kolac

Sastojci za kolač:

4 cela jaja
4 kašike šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakoa
1 prašak za pecivo
100 ml mleka
50 ml ulja
Žuti deo:

700 ml mleka
2 pudinga od vanile
50 gr margarina
4 kašike šećera


Braon deo:

600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
75 gr margarina

Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i umutiti.

Dodati zatim ulje u mlazu, pa mleko i umutiti.

Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa varjačom izmešati.

Istresti u podmazan i posut brašnom pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Dimenzije pleha su 20 x 30 cm.

Ostaviti kolač da se ohladi pa izbušiti ravnomerno rupe i izvaditi višak kolača. ( slika )

Ja sam bušila sa onom spravicom što se jabukama vadi sredina, gde su koštice.

Razmutiti puding od vanile sa šećerom i malo hladnog mleka i sve zakuvati u ostatak mleka koji smos tavili da provri.

Kad se zgusnulo dodati margarin u vrelo i mešati dok se ne otopi i dobro sve sjedini.

Preliti preko izbušenog kolača i ostaviti 15 minuta da se malo stegne pa pripremiti puding od čokolade isto kao puding od vanile. ( slika )

Odmah odgore, preko čokolade izmrviti višak kolača koji ste povadili iz rupa i ostaviti da se sve ohladi i stegne pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...