petak, 14. travnja 2017.

Panna cotta sa višnjama


panna cotta sa visnjama


Sastojci za 4 manje porcije:

500 ml slatke pavlake
200 ml mleka
15 gr želatina u granulama
2 vanilin šećera ( 20 gr )
2 kašike šećera
Preliv od višanja:

pola velike tegle kompota od višanja i sok
2 – 3 kašike šećera zavisno koliko slatko volite



Priprema:

U vodu istresti želatim i ostaviti da odradi.

Slatkoj pavlaci dodati šećer, vanilin šećer i mleko i staviti na vatru da se zagreje.

Vrelu slatku pavlaku skloniti sa vatre, na istoj zagrejati želatin ili nekoliko sekundi u mikrotalasnoj da se otopi i postane prozirno.

3 kašike te mase sa mlekom dodati želatinu, promešati i onda tek želatin istresti nazad u smesu sa mlekom i onda sve promešati.

Dobijenu masu rasporediti u 4 mala silikonska kalupića, staviti na tacnu i preko noći u frižider.

Kalupe provucite kroz hladnu vodu pre sipanja smese.

Višnjama i soku od višanja dodati šećer pa staviti na vatru.

Neka vri 2 – 3 minute pa kloniti.

Kada se potpuno ohladi biće fini, srednje gust preliv, nešto sličan sirupu.

Sutradan panna cottu okrenuti na tanjiriće pa na svaku staviti preliv i višnje.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...