ponedjeljak, 17. travnja 2017.

PRELIVENI BUREK! KOD NAS KAŽU: SVE SU PITE PITICE A BUREK JE PITAC. OVAJ JEST.






Sastojci
Glavni sastojci
500 gr kora za pite( oko 10 listova)
Nadjev
500 gr mljevene junetine
2 kom luka
1 šaka peršinovog lista

 
nešto soli i papra
1 dl ulja
Preliv
2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
4 kom jaja
malo soli

Priprema
1.
Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i popapriti po ukusu.
2.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
3.
Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom
4.
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
5.

 
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
6.
Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
7.
Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
8.
Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
9.
Reš pečeno ponovo narezati.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...