ponedjeljak, 17. travnja 2017.

Kinder torta sa sušenim korama



Kinder torta


Za koru:

10 belanaca
25ogr šećera
1 kašika sirćeta
200 – 250 gr seckanih lešnika
400gr eurokrema,najbolje Nutela
Za fil:

10 žumanaca
10 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanile
7 kašika gustina
1 margarin
1 ½ l mleka
300 gr čokolade





Priprema:
Belanca dobro ulupamo u sneg, dodamo šećer i nasstavimo sa mixiranjem. Na kraju dodamo sirće.

Lešnike iseckati,mada vam je lakše da ih stavite u jednu kesu i izlupkate tčkom za meso.Tepsiju namažemo uljem, stavimo na to isečen papir za pečenje, pospemo seckanim lešnicima. Na lešnike stavimo belnca i stavimo u rernu da se suši. Rernu grejati na 200 stepeni,smanjiti na 150,staviti 10ak minuta unutra pa smanjiti jos na 120 stepeni pa tako susiti jos sat vremena. Ugasiti rernu i ostaviti u njoj koru nek se hladi uz rernu. Izvaditi iz rerne,skinuti papir i sad lešnike okrenuti da budu gore. Odgore namazati sa Nutelom,fino namažite.

Za fil umutite žumnca,šećer,puding i gustin pa zakuvajte u mleko. Ostavite da se skroz ohladi. Biće jako gusto,tako i treba. Kad se ohladi dodajte izmiksiran margarin. Podelite na 2 dela i u jedan dodajte otopljenu čokoladu.

Koru filujte tako što u špric stavite žuti fil pa nanesite na tortu kao na slici,pa onda tamni krem isto tako.Dekoracija po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...