utorak, 23. svibnja 2017.

VAŽNO : Da li nedostatak vode utiče na bebu u stomaku?




U prvim mesecima dehidracija može da pogorša jutarnje mučnine, glavobolja može da dovede do jake migrene, a možete se osećati i veoma malaksalo i umorno, a mogu se čak javiti i nesvestice, pa postoji veliki rizik da se povredite i ugrozite bebu u stomaku.
Nedostatak vode u drugom i trećem trimestru može da bude još opasniji i da uzrokuje pojačane kontrakcije koje mogu da dovedu do prevremenog porođaja. Takođe, dehidracija može da dovede do povišene temperature, usled koje se javljaju grčevi u mišićima, vrtoglavica, oticanje.

Voda pomaže da beba u stomaku raste zdrava, jer se putem krvi prenose korisne materije do fetusa, tako da treba da vodite računa da unosite preporučenu količinu tečnosti.

Osim toga, konzumiranje vode olakšava jutarnje mučnine, probleme sa varenjem i gorušicom.

Potreban unos vode lako ćete izračunati tako da svoju telesnu težinu u kilogramima pomnožite s 0,03 litre. Naprimer, ako imate 70 kilograma, pomnoženo s 0,03 litre to iznosi 2, 1 litre vode dnevno.

Tako da smo zaključili da je voda jako važna za vas trudnice 😉

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...