subota, 27. svibnja 2017.

Kako pomoći bebi koja ima zatvor?


Kako pomoći bebi koja ima zatvor?

Pokušajte da masažom i jednostavnim vežbicama pomognete svojoj bebi da se oslobodi grčeva i tvrde stolice.

Može da se dogodi da dete na prirodnoj ishrani nema stolicu pet do sedam dana. Ako dobro sisa, ne povraća i napreduje u telesnoj masi - sve je u redu.

Ukoliko vam se čini da se beba muči ili da ima grčeve, možete da probate sledeće:

- blago masirajte stomačić u pravcu kretanja kazaljke na satu,

- dok presvlačite bebu, u ležećem položaju na leđima, radite vežbe razgibavanja: šest do osam puta levo koleno bebe približite njenom desnom laktu, zatim desno koleno levom laktu, zatim blago gurajte u kolenima savijene nogice ka stomačiću. Sve to pomaže da se pokrene ili ubrza rad creva.

- kružnim pokretima blago pritiskajte "jastučiće" ispod prstića na bebinim tabanima.

Stolicu ne treba izazivati stavljanjem toplomera. Ako beba duže nema stolicu ili počinje da povraća (pogotovo žuto - zeleni ili braon sadržaj), potražite pomoć lekara-pedijatra ili hirurga.

Anđelka Kotević, viša medicinska sestra, šef službe «Halobeba» u Gradskom zavodu za javno zdravlje

1 komentar:

  1. Zdravo,
    Ovo je da se informiše javnost da je gospođa Victoria Salgado, ugledni privatni zajmodavac otvorila finansijsku priliku za sve kojima je potrebna bilo kakva finansijska pomoć. Da li vam je potreban kredit? Da li vam je potreban hitan novac da biste rešili hitan problem? Ili vam je potreban kredit da biste očistili svoje dugove ili finansirali svoj projekat? Da li su vas odbile banke i druge finansijske agencije? Ne tražite više jer je to vaša šansa da ostvarite svoje snove. Nudimo brze i pouzdane korisničke kredite po kamatnoj stopi od 2% prema ljudima, kompanijama i društvima bez obzira na državljanstvo ili kreditnu istoriju. Naši uslovi i uslovi su jasni i vrlo razumljivi.
    Nije potrebno provjeriti kredit, 100% garantovano.

    Pošaljite nam e-mail na: (victoriasalgadoloanfirm@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...