srijeda, 12. travnja 2017.

Torta sa breskvama i piškotama



torta sa breskvama i piskotama


Sastojci:

500 gr breskvi ( sveže, kompot ili u konzervi )
500 ml mleka
300 gr šećera
1 kašika brašna
20 gr želatina
5 jaja
500 ml slatke pavlake
2 dupla paketa piškota ( 400 gr  )



Priprema:

Želatin potopiti u vodu ili sok od breskve ( 200 ml ) i ostaviti da nabubri.

Ulupati jaja sa šećerom, dodati brašno i mleko i opet umutiti, pa staviti na vatru da se skuva.

Kuvati dok se ne zgusne na gustinu nešto redju od pudinga, pa skloniti sa vatre i dodati nabubreli želatin.

Energično promešati i ostaviti da se ohladi. Dok se hladi povremeno mešati.

Kad je krem mlak staviti u frižider i opet promešati.

U frižideru ostaviti sat vremena, posle pola sata opet promešati.

Ulupati slatku pavlaku pa je sjediniti sa kremom.

Na dno šerpe ili kalupa staviti iseckane breskve, a uz ivicu posude slagati piškote umočene u mleko ( slika )

Kalup je prečnika 23 cm.

Staviti pola krema ili trećinu, po želji, pa iseckane breskve.

Tako uraditi do kraja, slažite kako želite. ( slika )

Na kraju poslažite odgore umoćene piškote.

Ostavite u frižider najmanje 4h.

Možete u zamrzivač 2h i onda okrenete na tacnu i stavite u frižider.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...