SASTOJCI
3 pileća batka
3 pileća karabatka
250 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 čen bijelog luka
200 ml pavlake za kuvanje
so
biber
mješavina začina
PRIRPEMA
Začiniti pileće meso, pa staviti na zagrijano ulje, da se prži.
Kada se proprži sa svih strana, preliti sa malo vode i dinstani na laganoj vatri dok ne bude pečeno.
U tavi, na malo maslinovog ulja, propržiti sitno sjeckan luk, dok ne postane staklast, pa dodati sjeckane šampinjone i čen bijelog luka.
Kada šampinjoni puste sok, začiniti solju, biberom, mješavinom začina, preliti sa malo vode i pirjati na laganoj vatri.
Nakon 5-6 minuta, preliti pavlakom za kuvanje, pa kad provri dodati i pečenu piletinu.
Pustiti da krčka na laganoj vatri nekih 10-tak minuta.
Gotovo jelo poslužiti (odlično ide i uz kuvan pirinač ili krompir)!
Nema komentara:
Objavi komentar