subota, 1. travnja 2017.

PERFEKTNO DOBAR RUČAK ZA POLA SATA: PILEĆI BATACI U FINOM SOSU







SASTOJCI
3 pileća batka
3 pileća karabatka
250 g šampinjona
1 glavica crnog luka


 
1 čen bijelog luka
200 ml pavlake za kuvanje
so
biber
mješavina začina


 
PRIRPEMA
Začiniti pileće meso, pa staviti na zagrijano ulje, da se prži.
Kada se proprži sa svih strana, preliti sa malo vode i dinstani na laganoj vatri dok ne bude pečeno.
U tavi, na malo maslinovog ulja, propržiti sitno sjeckan luk, dok ne postane staklast, pa dodati sjeckane šampinjone i čen bijelog luka.

Kada šampinjoni puste sok, začiniti solju, biberom, mješavinom začina, preliti sa malo vode i pirjati na laganoj vatri.
Nakon 5-6 minuta, preliti pavlakom za kuvanje, pa kad provri dodati i pečenu piletinu.
Pustiti da krčka na laganoj vatri nekih 10-tak minuta.
Gotovo jelo poslužiti (odlično ide i uz kuvan pirinač ili krompir)!

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...