četvrtak, 13. travnja 2017.

O OVOME KROMPIRU SVI PRIČAJU PA DIJELIM SA VAMA RECEPT






Sastojci su:
500 gr krompira
200 gr brašna
40 gr margarina
50 ml vode

 
biljni suhi začin
150 gr biljnog kačkavalja
200 gr susama
so
ulje za prženje

Priprema:
1. Krompir ogulite , isijecite na kocke i skuhajte u posoljenoj vodi. Kada bude  kuhan, ocijedite ga i izgnječite u pire.
2. Tako toplom krompiru dodajte margarin i  začin . Kada se masa malo ohladi, dodajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuhao krompir i zamijesite tijesto.

 
3. Gotovo tijesto podijelite na veće komade i na pobrašnnjenoj dasci oblikujte valjuške, pa ih isijecite na komade željene veličine.
4. Na svaki komad postavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazite da tijesto potpuno  obavije sir.
5. Krokete uvaljajte u susam te ih  pržite ih u dubokom ulju. Pržene krokete izvadite na papirni ubrus da upije suvišnu  masnoću i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...