utorak, 4. travnja 2017.

Nepečena čokoladna torta



nepečena torta

Sastojci:

6 žumanaca
200gr čokolade za kuvanje
6dl mleka
3 želatina
100ml vode
6 kašika šećera
450gr keksa
2dl soka od narandže
100gr margarina



Priprema:

Od keksa (300gr), margarina i soka napraviti smesu pa pola smese utisnuti u kalup u koji smo stavili foliju ili kesu.

Žumanca staviti sa čokoladom na paru pa polako otapati. Kad se otopi i zgusne skloniti sa vatre.

Dok smo pravili smesu na apri stavimo želatin u vodu 10 minuta.

Kad smo sklonili smesu od žumanaca i čokolade sa šporeta stavimo mlekos a šećerom i mešamo da se rastopi. u to stavimo onaj želatin i mešamo da se i on rastopi. Nikako da provri.

Kad se želatin rastopio sve istresemo u onu smesu od žumanaca i čokolade pa imiksiramo. dodamo preostalih 150gr mlevenog keksa pa sve nastavimo mikisrati još malo. Smesa je jako retka,nemojte to da vas zabrine. Istresemo tu smesu preko keksa koji smo utisnuli i ostavimo u zamrzivač sat vremena da se stegne.

Kad se smesa stegla uzmemo preostalu smesu od keksa i na tacnu oblikujemo koricu velicine kalupa. Izvadimo kalup iz zamrzivača pa stavimo na koru da izmerimo veličinu. Korigujemo.

Keks će se zalepiti za tacnu pa možete da je okrenete naopako na kalup i onda okrenete sve zajedno.

Tako će torta u kalupu “leći” na koru od keksa. Malo rukom, blego pritisnete i uradite dekoraciju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...