utorak, 4. travnja 2017.

Limun desert



limun desert

Sastojci:

200 g keksa
100 g margarina
300 g šećera u prahu
120 g maskarpone sira
300 g krem sira
2 kašike soka od limuna
kora  od 1 limuna
10 g želatina
50ml mleka
200 slatke pavlake
1 kašičica ekstrakt vanile
200 g jagoda, očišćene i iseckane



Priprema:

Što sitnije sameljite keks pa mu dodajte otopljeni margarin i sve sjedinite pa u kalup kojem se skida obrič stavite smesu od keksa i lepo je rasporedite. Stavite u frižider dok napravite krem.

Ulupajte slatku pavlaku. Pomešajte maskarpone sir sa krem sirom,150gr šećera u prahu, sokom od limuna, ekstratom vanile i korom od limuna.

Stavite želatin u mleko pa posle 10 minuta zagrete da se rastopi.

Spojite slatku pavlaku sa smesom od sira. Uzmite 3 kašike ove smese i izmepajte sa toplim želatinom. Želatin istresite kad ste izmešali sve u prethodnu smesu od slatke pavlake i sireva is ve sjedinite.

Izvadite koru iz frižidera pa uspite krem i vratite u frižider na 4-5h.

Za to vreme pripremite sirup. Iseckajte jagode pa ih pomešajte sa ostatkom šećera i ostavite 10 minuta da odstoje i puste sok. Stavite na vatru i kuvajte dok se fino ne zfgusne, ali ne previše.

Ostavite da se skroz ohladi.

Kada isečete parče limun deserta prelijte sa malo ovog sirupa pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...