
Sastojci:
250 grama krem sira
300gr zamrznutog jagodičastog voća
ananas iz konzerve (opciono)
4 kivija (opciono)
2 kesice šlaga
1 kesica pudinga od vanile
800 ml mleka
200gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
extrat ruma (opciono)
Priprema:
Puding rastvorite u 150ml mleka pa ostalo zakuvajte u 350 ml provrilog mleka i mešajte dok se ne zgusne.
U 300ml hladnog mleka dodajte šlag i mutite mikserom. Tome dodajte krem sir i šećer u prahu, pa izmutite. Spojite oba krema kad se puding skroz ohladio. U krem dodajte voće po želji i promešajte varjačom.
Piškote potapajte u sok od ananasa ili napravite šerbet u koji ste dodali nekoliko kapi ruma. Slažite u tepsiju dva reda piškota preko kojih ste namazali krem. Za dekoraciju možete ostaviti par komada voća a i ne morate.
Voćnu tortu ostaviti da se dobro ohladi pa poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar