nedjelja, 2. travnja 2017.

NAKON OVOG RECEPTA I ONI KOJI NE VOLE PUNJENE PAPRIKE ZAVOLJET ĆE IH JOŠ VIŠE



Fotografija korisnika/ce Recepti za top jela i poslastice.


Evo šta vam je potrebno:

Sastojci
1 kg. sitnijih paprika
100 gr crvenog luka

 
400 gr mesa bez kosti
80 gr riže

2 kašike ulja
malo peršunovog lista
200 gr kajmaka
0.5 l mlijeka
malo aleve paprike
malo putera
malo bibera
malo soli

Način pripreme
Paprike se očiste, operu i odreže im se vrh. Meso se samelje, posoli, pobiberi i doda riža. Luk se očisti i sitno isjecka, peršun se sitno isjecka.
Sve sastojke izmješati sa malo ulja i vode.

 
Smjesom puniti paprike, zatvoriti vlastitim pokopcem i slagati u lonac. Doda se voda, poklopi se i kuha, po potrebi u toku kuhanja dodavati vodu ali tek toliko da ne zagori.
Kada su praprike kuhane, doda se kajmak i mlijeko. Paprike se mješavinom zaliju i puste da lagano vriju dok se saft ne sjedini,
Paprike se zaprže masnoćom i alevom paprikom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...