petak, 14. travnja 2017.

Karamel oblande sa mlekom u prahu



karamel oblande sa mlekom u prahu i kokosom


Sastojci:

125 gr kristal šećera
185 ml vode
200 gr mlevenog keksa
Fil :

125 gr šećera
3 kašike vode
100 gr margarina
100 gr mleka u prahu
50 gr kokosa
Još: veliki list oblande



Prirpema:

Oblandu staviti na mokru krpu i ostaviti da odstoji i otpusti da bi se mogla saviti.

Otopiti šećer, karamelizovati pa naliti vodu i ostaviti da se šećer otopi.

Kada se šećer otopio, dodati keks i promešati.

Skloniti oblandu sa krpe i premazati preko cele površine masu sa keksom.

Ostaviti tako.

Šećeru dodati vodi i ostaviti da se šećer otopi uz mešanje.

Dobiće se sirup.

Odmah dodati u to iseckan margarin i mešati da se otopi.

kada se otopio skloniti sa vatre pa umešati mleko u prahu i kokos i mešati da se sve sjedini i da nema grudvica.

Masu premazati preko mase sa keksom, ali nemojte širu stranu do kraja, ostavite 1 cm od ruba da bi mogli uviti.

To važi samo za širu stranu koja će se uviti na kraju.

Uviti od sebe prema tom delu gde ste ostavili nenamazano sa belim filom, stisnuti malo kada se uvija, da nema vazduha.

Umotati u foliju i ostaviti u frižider.

Posle nekoliko sati skinuti foliju da se oblanda osuši.

Kada se oblanda osušila servirati.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...