ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Domaća čokolada



domaca cokolada

Sastojci:

150 ml vode,
350 gr šećera,
200 gr maslaca,
500 gr mleka u prahu
50 gr kakaa
100 gr lešnika



Priprema:

Prokuvati vodu sa šećerom, ostavite da vri 3 minute, pa dodati kakao, promešati i kuvati još 2 minuta pa sklonite sastrane  i stavite maslac da se otopi, pa dodajte mleko u prahu i brzo mešajte. Na kraju dodajte pržene iseckane lešnike, sjedinite i istresite u pleh veličine 25x15cm obložen papirom za pečenje a ispod malo pouljen. Ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider pola sata, samo da se lepo stegne, isecite pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...