petak, 14. travnja 2017.
Čoko rozen
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
750 ml mleka
250 gr šećera
40 gr kakaoa
50 gr gustina
125 gr crne čokolade za kuvanje
125 gr margarina
Glazura:
175 gr crne čokolade
4 kašike ulja
2 kašike mleka
Priprema:
200 ml mleka, šećer, kakao i gustin izmešati, a ostatak mleka staviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Kad se zgusnulo skloniti sa vatre pa dodati iseckan margarin i izlomljenu čokoladu.
Mešati da se sve otopi i sjedini.
Sačekati da se malo prohladi, ne dugo, pa mazati sa tako toplim filom korice.
Ostaviti malo u frižider da se stegne pa na pari otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i naneti na kolač.
Odgore možete posuti sa kokosom, orasima ili keksom ( ako niste dobro izravnali, pa da popravite ) , a i ne morate ničim posipati.
Isecite posle nekoliko sati u štanglice pa poslužite.
Prijatno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar