petak, 14. travnja 2017.

Čoko rozen



COKO ROZEN


Sastojci:

1 pakovanje rozen kora
750 ml mleka
250 gr šećera
40 gr kakaoa
50 gr gustina
125 gr crne čokolade za kuvanje
125 gr margarina


Glazura:

175 gr crne čokolade
4 kašike ulja
2 kašike mleka

Priprema:

200 ml mleka, šećer, kakao i gustin izmešati, a ostatak mleka staviti da provri.

Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Kad se zgusnulo skloniti sa vatre pa dodati iseckan margarin i izlomljenu čokoladu.

Mešati da se sve otopi i sjedini.

Sačekati da se malo prohladi, ne dugo, pa mazati sa tako toplim filom korice.

Ostaviti malo u frižider da se stegne pa na pari otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i naneti na kolač.

Odgore možete posuti sa kokosom, orasima ili keksom ( ako niste dobro izravnali, pa da popravite ) , a i ne morate ničim posipati.

Isecite posle nekoliko sati u štanglice pa poslužite.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...