petak, 31. ožujka 2017.
SPECIJALITET KOJI ĆESTO PRAVIM A MOJI UKUĆANI BAŠ OVAJ RECEPT VOLE
SASTOJCI:
500 gr mljevene junetine
1 jaje
sredina parčeta hljeba ili prezla
malo mlijeka
1 mala glavica luka
začini so,biber (ja sam koristila i vegetu)
za pire
4 krompira
1 kašika mlijeka
malo putera
po ukusu soli
1 jaje
i još
malo putera ili margarina za premazivanje pleha
PRIPREMA:
Zagrijati rernu na 180 C.
Sjediniti mljeveno meso,hljeb ili prezlu (potopljene u mlijeko), sitno sjeckan luk, jaje i začine, po ukusu.
Dobro izmješati, pa oblikovati ćufte. Ćufte redati u vatrostalni sud ili pleh, premazan sa malo putera ili margarina.
Peći oko 25 minuta.
Pečene ćufte malo prohladiti.
Krompir oljuštiti i isjeći, preliti vodom i skuhati. Kuhan krompir procijediti i ispasirati. Dodati mlijeko,malo putera, jaje i soli, po ukusu.
Sve sjediniti pa staviti u špric. Na svako ćufte staviti malo pire krompira.
Sjediniti paradajz pire sa malo vode, pa preliti ćufte.
Vratiti u pećnicu na još nekih 25 minuta.
Hasanpaşa köfte poslužiti uz Bazlame (Turski hljeb)!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar