ponedjeljak, 27. ožujka 2017.
ČORBA MOG DJETINSTVA…ONAKO ME UČILA MOJA MAMA I DANAS KORISTIM OVAJ RECET
Sastojci
1 kg krompira
300 g mljevenog mesa
250 g graška
2 veće mrkve
1 mala glavica crvenog luka
1 češanj bijelog luka
aleva paprika
Vegeta
biber
so
ulje
HLADNA ZAPRŠKA:
1 uvršata kašika brašna
1 čajna kašika paradajz sosa
4 supene kašike vode
Priprema
1.
U veliku šerpu nasuti ulje i dobro ga zagrijati.
2.
Na vruće ulje istresti sitno rezani luk i mrkvu sječenu na kolutove.
3.
Kad luk požuti, dodati mljeveno meso, te ga miješati i gnječiti drvenom kašikom dok se ne razdvoji u sitne komadiće.
4.
Dodati so, biber, Vegetu i alevu papriku, pa dosuti malo vode i promiješati.
5.
Meso dinstati dok gulite krompir.
6.
Oguljen krompir prerezati na četvrtine i dodati ga mesu.
7.
Dodati i grašak, pa nasuti litar vruće vode.
8.
Probati čorbu – po potrebi dodatno začiniti.
9.
Poklopiti i ostaviti da kuha 20 minuta.
10.
Zatim spremiti zapršku. U čaši dobro umutiti brašno i paradajz sos s vodom.
11.
Dodati zapršku i dobro promiješati.
12.
Kuhati, miješajući, još 10 minuta.
Posluživanje
Najbolje poslužiti uz zelenu salatu ili rendani kupus.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar