ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

Kremasti kolač sa višnjama


kremasti kolac sa visnjama


Žele:

500 gr višanja ( svežih, zaledjenih, iz kompota ocedjenih )
300 ml soka od višanja, bilo kojeg
2 kašike gustina ( može i brašno ako se nema )
3 kašike šećera
Vanila:

1l mleka
3 pudinga od vanile
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake


Još: jedan red petit keksa

Dekoracija po želji


Priprema:

Poslagati na dno dubljeg pleha red keksa umočenog mleka.

Ispasirati višnje ili izblendira i dodati sok i šećer, pa staviti da provri. Ostaviti 1 -2 min.

Umutiti gustin sa malo vode i zakuvati. Gustin ne sme da ima grudvica.

Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i odmah preliti preko keksa.

Ostaviti da se hladi.

brzi kolac sa visnjama

Od mleka odvojiti jednu čašu, a ostatak staviti da provri.

Pomešati puding i šećer sa ostavljenim mlekom da nema grudvica i kada mleko provri zakuvati.

Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi prekriveno kesom ili folijom.

Kada se ohladi penasto ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen puding i sve umutiti.

Zatim umutiti slatku pavlaku pa i nju dodati umućenpm filu i sve zajedno opet umutiti.

Naneti ovaj fil preko stegnutog želea.

Preko dekoracija može po želji, na primer šlagom.

Dobro ohladiti pa služiti.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...