
Žele:
500 gr višanja ( svežih, zaledjenih, iz kompota ocedjenih )
300 ml soka od višanja, bilo kojeg
2 kašike gustina ( može i brašno ako se nema )
3 kašike šećera
Vanila:
1l mleka
3 pudinga od vanile
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Još: jedan red petit keksa
Dekoracija po želji
Priprema:
Poslagati na dno dubljeg pleha red keksa umočenog mleka.
Ispasirati višnje ili izblendira i dodati sok i šećer, pa staviti da provri. Ostaviti 1 -2 min.
Umutiti gustin sa malo vode i zakuvati. Gustin ne sme da ima grudvica.
Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i odmah preliti preko keksa.
Ostaviti da se hladi.
brzi kolac sa visnjama
Od mleka odvojiti jednu čašu, a ostatak staviti da provri.
Pomešati puding i šećer sa ostavljenim mlekom da nema grudvica i kada mleko provri zakuvati.
Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi prekriveno kesom ili folijom.
Kada se ohladi penasto ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen puding i sve umutiti.
Zatim umutiti slatku pavlaku pa i nju dodati umućenpm filu i sve zajedno opet umutiti.
Naneti ovaj fil preko stegnutog želea.
Preko dekoracija može po želji, na primer šlagom.
Dobro ohladiti pa služiti.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar