Mnogo dobra 🙂 Jednostavna za pripremu, a veoma ukusna, količina je sasvim dovoljna za 10-tak osoba, no…i to zavisi od kapaciteta 🙂 želuca.
Sastojci:
1/2 kg kukuruza šećerca iz konzerve
300 gr dimljenog vrata
10-tak kiselih krastavaca solidne veličine (ne onih mini…)
10 kuvanih jaja
1/2 kg sitnog sira
400 gr kisele pavlake
200 gr susama
po želji so
Priprema:
1 Jaja skuvajte, ohladite, ogulite i iseckajte na kockice. Dimljeni vrat iseckajte takodje na kockice, kao i kisele krastavce. Kukuruz ocedite od soka.
Susam propržite bez ulja, stalno mešajući, da pomalo porumeni.
Sitan sir i pavlaku dobro umutite. Ako je sir potpuno neslan, možete dodati malo soli, pa probajte. Nemojte se prevariti, zbog krastavaca i dimljenog vrata.
2
Pomešajte jaja, dimljeni vrat, kukuruz, kisele krastavce i susam. Dodajte umućeni sir i jaja, sve dobro izmešajte.
3 Možete ostaviti jedan krastavac, jedno jaje i malo susama za ukrašavanje. Onda narendajte na salatu jaje, pospite ga susamom, nasecite krastavce na tanke trake i rasporedite. Ovo i ne morate…samo ako imate 5 minuta više vremena
Salatu rashladite pre nego što navalite na nju
Nema komentara:
Objavi komentar