srijeda, 29. ožujka 2017.
ŠTRUDLICE NAJBOLJE KOJE SAM DO SADA PROBALA
Za testo:
– 600g brašna
– 150g margarina
– 100g masti
– 1,5 dl mleka
– 1 vrhom kašika šećera
– 1/2 kvasca
– 2 jaja
– malo soli
– za premazivanje 2 jaja
Za nadev od maka;
– 200g mlevenog maka
-150g čećera
-1,5 dl mleka
– malo cimeta (umesto cimeta, može malo rendane kore od limuna, 1 kašika pekmeza od limuna i 50g suvog grožđa)
Za nadev od oraha;
– 200 g mlevenih oraha
– 150g šećera
– 1,5 dl mleka
– malo cimeta (umesto cimeta, može malo rendane kore od limuna, 50g suvog grožđa)
Za nadev od sira sa mirođijom:
– 200g neslanog sira
– 200g šećera
– 2 jaja
– 3 kašike griza
– malo sušene ili sveže mirođije
Brašno prosejati, dodati margarin, mast i sve mešati. Kvasac i šećer otopiti u mlakom mleku.
Dodati u testo jaja, prstohvat soli, kvasac. Umesiti testo i staviti u frižider da odmara. Za to vreme pripremiti nadev.
Mleveni mak, odnosno orahe izmešati sa šećerom i preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.
Za to vreme testo izvaditi iz frižidera. Podeliti na 3 dela. Tanko razviti kore i premazati nadevima, urolati, premazati žumancima uz dodatak malo mleka i malo ulja.
Izbockati štrudle i staviti u frižider da se hlade 30 minuta. Na samom kraju premazati ih sa blago izmešanim žumancima.
2
Nakon 30 minuta, štrudle staviti u prethodno zagrejanu rernu (190°). Peći oko 35 minuta.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar