utorak, 28. ožujka 2017.

RECEPT DOBIJEN TEŠKOM MUKOM IZ JEDNOG RESTORANA ZA TIRAMISU BEZ JAJA


Fotografija korisnika/ce Recepti za top jela i poslastice.

Svi ce ga voleti, diviti vam se kako ste napravili tako dobar krem, evo kako! Priprema, pozor, sad!

Sastojci
250 ml slatke pavlake
500 g mascarpone
100 g secer u prahu
1 vanilin secer
par kapa limunov soka

 
250 ml hladne kafe
4 cl amareto liker
oko 60 piskota
kakao za posipati tiramisu

Priprema
1.

 
U skuvanu, hladnu kafu dodati amareto liker.
2.
Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati secer u prahu, vanilin secer, mascarpone i par kapa limunov soka.
3.



Piskote umociti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piskote, krema idt….zavrsiti sa kremom, posipati sa kakaom
4.
Ostaviti tiramisu preko noci da se stegne i da se piskote potpuno umeksaju

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...