srijeda, 29. ožujka 2017.

Karamel kolač




karamel kolac


Kore:

4 jaja ,
6 kašika šećera
4 kašike ulja ,
4 kašike vode
6 kašike brašna ,
1 prašak za pecivo,
sitno narendana kora od narandže,
prstohvat soli
Krem:

10  kašika šećera
650 ml mleka,
3 jaja,
3 kašike gustina
180 gr margarina,
ako imate ekstrat od narandže, ali i ne mora


Karamel preliv:

2 kašike šećera
50 gr margarina
Priprema:

Ulupajte belanca sa solju pa dodavajte postepeno šećer uz mućenje.

Pomešajte žumanca, ulje i vodu pa ih postepeno sipajte u ulupana belanca.

Na kraju dodajte brašno, pašak za pecivo i koru narandže, pa promešajte  sve varjačom.

Četvrtasti pleh obložite papirom za pečenje pa stavite na 170 stepeni da se peče oko 30 minuta.

Karamelizujte 8 kašika šećera pa zalijte sa 500 ml mleka i ostavite da se otopi.

Jaja i 2 kašike šećer ulupajte, pa dodajte 3 kašike gustina i sjedinite.

Dolijte u tu smesu ostatak mleka i izmešajte.

Zakuvajte smesu u karamelizovano mleko. Kad se zgusne sklonite sa vatre da se skroz ohladi.

Ulupajte margarin pa mu postpeeno dodavajte karamel krem i miksirajte.

Ohladjen biskvit presecite na dva dela pa nanesite malo više od pola krema  i poklopite drugom korom, pa nensite ostatak krema.

Otopite 2 kašike šećera pa dodajte margarin i mešajte da se sve otopi.o nanesite na drugu koru i mokrim nožem razvucite.

Ostavite u frižider da se ohladi nekoliko sati pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...