
Sastojci:
5 jaja
250 gr šećera
250 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
3 kašike ulja
300 gr šljiva
1 kašika kakaoa
3 kašike vrele vode
Krem:
4 jaja
180 gr šećera
500 ml mleka
80 gr brašna
2 kesice vanilin šećera
1 kesica želatina
150 ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i umutiti.
Dodati ulje i vodu u mlazu uz mućenje i vanilin šećer.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve sjediniti varjačom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni pa u pleh 20 x 30 istresti 2/3 mase.
Iseckati šljive i staviti odgore.
U ostatak mase umešati kakao pa staviti preko šljiva. Neravnomerno, kašikom, po mlalo svuda, prošarati.
Peći oko 35 minuta zavisno do rerne.
Ulupati šećer, jaja, brašno i vanilin šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri, pa kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i skroz ohladiti.
Staviti ćelatin u 50 ml vode da hodrira 10 minuta a za to vreme ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom kremu i umutiti.
Želatin na vatri ili mikrotalasnoj otopiti, ne sme da provri.
Želatinu dodati dve kašike krema, izmešati pa sve istresti u ostatak krema i dobro promešati.
Ceo krem naliti preko kolača i ostaviti da se dobro ohladi u frižuderu.
Možete dekorisati po želji, a i ne morate.
Nema komentara:
Objavi komentar