nedjelja, 26. ožujka 2017.

ZAPEČENI KROMPIR SA JOGURTOM…SPECIJALITET KOJI MORATE PROBATI






Sastojci
– 3 srednja krumpira
– 200g turskog/grčkog/čvrstog jogurta
– 2-3 češnja češnjaka
– sol,papar

 


– 100g ribanog topljivog sira
– malo maslinovog ulja

Priprema
Ogulite krumpir.
Narezite krumpir na fetice.

Napravite nadjev:
Stavite u posudu tuski jogurt(ako nemozete naci zamijenite grckim ili obicnim cvrstim jogurtom pomijesanim sa zlicom koselog vrhnja),dodajte sol i papar i naribani cesnjak ,sve promijesajte da se poveze,isprobajte ,premaz mora biti malo slaniji.


 

Posudu premazite s malo maslinovog ulja.Slazite krugove krumpira jedan do drugog ,nemojte da idu jedan preko drugog.kad ste slozili prvi red premazite ga s premazom.Slazite sada drugi red krumpira ,opet jean do drugog pa i njega premazite premazom ,postupak ponavljajte maksimalno do cetiri reda.
Zagrijte pecnicu na 170C.
Pokrijte protvan s alu-folijom pa poklopljeno pecite nekih 50min.
Isprobajte cacakalicom dali je krumpir mekan.
Kad krumpir omekani maknite foliju ,pospite naribanim sirom pa sve jos zapecite na200C desetak minuta dok uhvati finu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...