utorak, 18. travnja 2017.

Kokos rolat



kokos rolat

Kora:

100 gr čokolade za kuvanje
80 gr margarina
4 jaja
120 gr šećera
160 gr brašna
150 ml mleka
1 kašičica praška za pecivo ( 1 kesica, 10 gr )
1 prstohvat soli
Krem:

300 ml mleka
70 gr šećera
50 gr gustina
60 gr kokosa
100 gr margarina
kokos liker ako imate ili po želji, on da poseban ukus


Dekoracija od čokolade i kokosa


Priprema:



Otopiti na pari čokoladu, mleko i margarin i ostaviti da se hladi.

Za to vreme uključiti rernu na 180 stepeni.

Zatim umutiti belanca sa solju, pa dodavati šećer uz mućenje i na kraju žumanca.

Pomešati brašno i prašak za pecivo.

Postepeno sipati otopljenu i mlaku masu u belanca i mutiti.

Zatim dodati i brašno i sve umutiti namanjom brzinom mikserom.

Obložiti veliki pleh, 40 x 30 cm od rerne, istresti masu i staviti da se eče oko 25 minuta.

Testirati čačkalicom.

Dok se peče biskvit spremiti vlažnu krpu u koju ćete umotati pečenu koru.

Pečenu koru, još vrelu staviti na mokru krpu i uviti u rolat.

Dok se kora hladi rpaviti krem.

Pomešati šećer, gustin i mleko i staviti na laganu vatru i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne.

Kada se zgusnulo skloniti pa dodati margarin ikokos i mešati dok se margarin ne otopi.

Ostaviti da se hladi dok ne postane mlako.

Tada odmotati koru, naneti fil na duću stranu i sve zajedno uviti.

Staviti na poslužavnik i ostaviti da se potpuno ohladi i osušu gotnji sloj kore na sobnoj temperaturi.

Na kraju dekorisati otopljenom čokoladom sa malo ulja i mleka i posuti kokosom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...