utorak, 18. travnja 2017.

Kikiriki kolač


kikiriki kolac


Za koru:

8 belanaca
1 prstohvat soli
8 kašika šećera
250 gr mlevenog, pečenog kikirikija
4 kašike brašna
1  prašak za pecivo


Glazura:

100 gr mlečne čokolade
2 kašike ulja
Za karamel krem:

8 žumanaca
12 kašika šećera
250 gr margaria
200gr neslanog, pečenog kikirikija
Priprema:

Ulupati belanca sa solju pa dodavati šećer uz mućenje.

Pomešati brašno, prašak za pecivo i mleveni kikiriki pa smesu dodajte belancima i lagano promešajte.

Stavite da se peče na 160 stepeni 30 minuta u većem plehu, ne baš onaj veliki od rerne, malo manji.

Otopite čokolad na pari sa uljem, pa nanesite preko biskvita i ostavite da se ohladi i stegne.

Unapred sameljite 100 gr kikirikija a 100 gr ostavite grubo iseckanog.

Za krem karamelizujte 8 kašika šećera a preostale 4 kašike ulupajte dobro sa žumancima.

Kada se šećer otopio dodajte margarin i ostavite da se otapa sve zajedno na laganijoj vatri.

Kada se sve otopilo postepeno dodavajte ulupana žumanca.

U tu smesu odmah dodajte i mleven i seckan kikiriki.

Dobijen krem malo samo prohladiti pa nanesite na koru.

Pospite mlevenim kikirikijem i ostavite u frižider nekoliko sati da odstoji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...