utorak, 18. travnja 2017.
Kikiriki kolač
Za koru:
8 belanaca
1 prstohvat soli
8 kašika šećera
250 gr mlevenog, pečenog kikirikija
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Glazura:
100 gr mlečne čokolade
2 kašike ulja
Za karamel krem:
8 žumanaca
12 kašika šećera
250 gr margaria
200gr neslanog, pečenog kikirikija
Priprema:
Ulupati belanca sa solju pa dodavati šećer uz mućenje.
Pomešati brašno, prašak za pecivo i mleveni kikiriki pa smesu dodajte belancima i lagano promešajte.
Stavite da se peče na 160 stepeni 30 minuta u većem plehu, ne baš onaj veliki od rerne, malo manji.
Otopite čokolad na pari sa uljem, pa nanesite preko biskvita i ostavite da se ohladi i stegne.
Unapred sameljite 100 gr kikirikija a 100 gr ostavite grubo iseckanog.
Za krem karamelizujte 8 kašika šećera a preostale 4 kašike ulupajte dobro sa žumancima.
Kada se šećer otopio dodajte margarin i ostavite da se otapa sve zajedno na laganijoj vatri.
Kada se sve otopilo postepeno dodavajte ulupana žumanca.
U tu smesu odmah dodajte i mleven i seckan kikiriki.
Dobijen krem malo samo prohladiti pa nanesite na koru.
Pospite mlevenim kikirikijem i ostavite u frižider nekoliko sati da odstoji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar