petak, 5. svibnja 2017.

IZDVOJILI SMO 7 NAJVEĆIH TRUDNIČKIH STRAHOVA !




1.Ugnječiću moju bebu ako spavam na stomaku
Iako je trudnoća period pun sreće i radosti, ipak postoji i dosta nervoze i strahova. Jedan od najčescih je ovaj- spavanje na stomaku. Na početku, dok još stomak i nije porastao desiće vam se možda da se u snu prebacite na stomak. Neće to naškoditi bebi. Kasnije kad stomak bude veći, i da hoćete da spavate na njemu, nećete moći, jer će vam biti neudobno.

Šta treba da znate o trudnoći i autizmu kod dece
2.Poješću nešto što će naškoditi mojoj bebi.
Mnoge trudnice provode vreme čitajući kjige šta je dobro jesti a šta ne tokom trudnoće. Mnoge od njih taj period provedu u strahu da nešto od hrane što pojedu ne naškodi bebi. Strahovi mogu biti štetni i po zdravlje trudnice a i po zdravlje bebe, jer one osećaju sve što majka doživljava. Osim nepasterizovanog mleka i sira, alkohola i sirovog mesa, ne postoji ništa drugo što ne bi trebali jesti. Pa uživajte, jedite i ne plašite se.

3.Pobačaj
Jako prisutan strah je strah od pobačaja. Trudnoća je jako divan period pun sreće i zadovoljstva, ali uvek postoji strah od gubitka bebe. Mnoge trudnice su previše opsednute ovim da ne mogu da se oslobode tog straha. Rizik od pobačaja postoji u prvih 3 meseca, kada treba najviše paziti, a već kasnije, posle 12. nedelje, postoji samo 5% opasnosti da se izgubi beba. Zato, opustite se i prestanite da brinete. Sve dok vodite zdrav i miran život, i vaša beba će biti sigurna.

4.Beba mi neće biti kompletno formirana.
Mnoge majke su toliko uplašene da će im dete možda biti rodjeno sa nekim deformitetom i da neće moći da vodi normalan život. Normalno je da se majke brinu, jer one žele samo najbolje za svoje dete. One žele da im dete bude perfektno u svemu. Potrebno je da smanjite vašu nervozu, bes, ljutnju, da vodite što normalniji i opušteniji život, jer priroda je ta koja čini dosta stvari i utiče na zdravlje vaše bebe. Ali i ako postoji neki deformitet, sada ima dosta medicinskih pomagala i terapija koje mogu pomoći. Dete ne traba odbaciti i uskratiti mu ljubav i pažnju.

Naučne činjenice o porođaju koje svaka trudnica treba da zna
5.Nikada neću izgubiti ovu kilažu.
Kad ste trudni normalno je da se ugojite. E, onda se žene brinu da li će vratiti prvobitnu liniju. Ako tokom trudnoće brinete koliko ćete pojesti i da li ćete se ugojiti i da li će posle to spasti, imate velike šanse da ti kilogrami ostanu na vama i posle porodjaja. Ne možete očekivati da izgubite kilograme preko noći. Nemojte se porediti sa drugim majkama koje su vratile prvobitnu liniju. Nije svačiji metabolizam isti. Upornost i strpljenje će se isplatiti.

6.Biće komplikacija na porodjaju.
Veoma prisutan strah- da nešto ne krene kako ne treba. To je normalno da se trudnice ovoga plaše. Ali bez brige, čak i ako ne krene kako treba, tu je carski rez koji će sve rešiti. Nema potrebe za panikom. Bitno je samo naučiti da se kontrolišete i da budete opušteni.

7.Porodiću se pre vremena.
Normalno je da se trudnice ovoga plaše, jer su prevremeno rodjene bebe sklone raznim komplikacijama. Prevremeno rodjena beba nije još u potpunosti razvijena i potrebno joj je još da bude u materici. Samo 12 % trudnoća se završi prevremenim porodjajem. Budite opuštene i uživajte u svojoj trudnoći. Idite redovno da preglede. Ne gubite svest, ne razmišljajte negativno, vodite zdrav život i vaša beba će biti na sigurnom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...