subota, 15. travnja 2017.

VEOMA ČOKOLADNI KOLAČ






SASTOJCI
Krem I.
400 ml slatke pavlake
300 gr mlečne čokolade



Krem II.
200 ml slatke pavlake
100 gr crne čokolade

Kora
6 jaja
5 kašika šećera
3 kašike ulja
5 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo ( 10 gr )



PRIPREMA
Prvo praviti kremove.

 Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini.

Ostaviti da se hladi.

Tako uraditi sa oba krema.

Za koru ulupati belanca sa šećerom, pa dodati jedno po jedno žumance, zatim i ullje.

Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti žicom.

Istresti u obložen pleh dimentija 30 x 20 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni.

Peći 35 minuta.

Filove držati u grižideru sat vremena kada se ohlade, izvaditi i izmiksirati.

Preseći ohladjen biskvit na tri jednakad ela, da se dobiju tri  tanke korice.

Ako nemate čime preseći možete peći i tri posebne korice od po 2 jaja, ali je to onda trodupli posao.

Premazati kore sa mlečnim filom, po pola fila izmedju korica a odgore staviti tamni fil.

Korice poprskati mešavinom vode i šećera, 150 ml vode i 4 kašike šećera staviti da provri pa isprskati kore pre mazanja fila.

Ostaviti da se stegne i sjedine ukusi pa služiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...