ponedjeljak, 17. travnja 2017.
Posna zebra torta
Potrebno je:
5 soljica (od 150 ml) secera
4 soljice vode
3 soljice ulja
25 kasika brasna (500-550 g)
1 kesica praska za pecivo
1 kesica vanilin secera
2 kasike kakaoa
200 g secera
200 ml vode
Priprema:
Skuvati sirup od 200 g secera i vode, da vri vrlo kratko, oko 2 minuta.
Sipati u posudu secer, vodu, ulje, vanilin secer i dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umutiti mikserom.
Masu podeliti u dva suda i u jedan deo staviti kakao. Spremiti dve jednake male kutlace.
U pouljenu i pobrasnjenu tepsiju precnika 28 cm, sipati u centar tepsije po jednu kutlacu jedne i druge mase, tako sto uve sipate u jedno isto mesto u sredini, naizmenicno obadve mase (videti na slici).
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci oko 45-50 minuta.
Vruc kolac preliti prohladjenim sirupom.
Za sluzenje posipati prah secerom.
Ako zelite da vam kolac bude tanji mozete da koristite vecu tepsiju, a ako volite softaniji kolac, takodje mozete da srazmerno povecate kolicinu sirupa.
Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar