petak, 17. ožujka 2017.
RECEPT KOJI ĆETE ODMAH ZAPISATI: TULUMBE NA OVAJ NAČIN SU NAJBOLJE I NAJUKUSNIJE!
Poslije ovakvih tulumbi nikada više nećete tražiti drugi recept. Jer je ovaj recept do sad najbolji. U nastavku možete pogledati šta vam je sve potrebno za tulubmu, ali i način pripreme!
Potrebno:
4 dl vode
žličica soli
150 ml ulja
500 g brašna
5 kom jaja
žlica šećera
ulje
Za agdu:
600 g šećera
polovica limuna
1 l vode
Priprema:
Prokuhajte vodu sa solju, šećerom i uljem (onih 150 ml) Ugasite šporet kad prokuha, umiješajte brašno i nastavite miješati dok ne zgusne. Ohladite i onda postepeno dodajite jaja i miješajte da se sjedini. Stavljajte u kalup za tulumbe i izradite željene oblike, pa vadite na vruće (ali ne previše) ulje. Smanjite temperaturu, ne smije biti jaka. Pržite dok ne poprime lijepu žutu boju. Kuhajte sastojke za agdu dok ne ukuha šećer, a gotovo je kad sa kašike polako klizi agda. Ohladite i stavljajte u hladnu agdu vruće tulumbe. Ostavite na par minuta i vadite na tacnu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar