četvrtak, 9. ožujka 2017.

PROVERENO NAJBOLJI RECEPT ZA PALAČINKE KOJE OSTAJU MEKE I SUTRADAN!





SASTOJCI :
3 jaja,
2o kašika brašna,
1 L mleka,

 
1oo ml ulja,



prstohvat soli,
prstohvat sode bikarbone,
1 kašika šećera,
2 kesice vanilin šećera (2o gr).

PRIPREMA :

 
Tri jajeta razbijte u posudu u kojoj ćete mutiti testo. Dodajte šećer, sodu bikarbonu, so i vanil šećer. Odmah dodajte i brašno, ulje i mleko. Sve umutite mikserom da smesa bude penasta (ako to radite ručno rizikujete stvaranje grudvica). U dobro zagrejan tiganj za palačinke kutlačom sipajte pripremljenu smesu. Pecite palačinke sa svake strane nekoliko minuta. Filujte ih sa kremom ili džemom, po želji :).

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...