ponedjeljak, 20. ožujka 2017.
LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA – PRAVO JE ZADOVOLJSTVO GLEDATI KAKO SU SVI ODUŠEVLJENI KADA GA PROBAJU
SASTOJCI
Za kremu
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
500 ml mleka
10+5 kašika šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
1 kesica želatina
I još
oko 200 g keksa
1 velika kutija piškota
po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
100 g bele šlag kreme
100 ml gazirane vode
oko 400 g višanja
1 kašika griza
PRIPREMA
Puding sa 10 kašika šećera skuvati u mleku i skloniti da se ohladi.
Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider.
Višnje očistiti od koštica i iscediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmešati.
Keks umakati u sok i ređati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu oceđenih višanja.
Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih naneti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja.
Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač.
Ostaviti ga u frižider da prenoći.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar