četvrtak, 23. ožujka 2017.
ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA – KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA
Kolač je jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan.
SASTOJCI:
180 gr pšeničnog brašna
4-5 kom. jabuka
130 gr šećera
50 gr putera
1/2 kesice praška za pecivo
2 žumanceta
130 ml mleka
prstohvat soli
PRIPREMA:
Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli.
Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smesu. Dodajemo mleko i mešamo.
Dodajemo prstohvat soli, prosejano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mešamo.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za testo.
Oguljene jabuke sečemo na kriške.
Slažemo ih u testo vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni).
Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar