nedjelja, 19. veljače 2017.
VOĆNI UŽITAK! ...KREMASTO, LAGANO, VOĆNO…
Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
8 kašika šećera
8 kašika brašna
i još 2 dl vrućeg mlijeka
Krema
8 žumanjaka
8 kašika šećera
5 kašika oštrog brašna
5 dl mlijeka
2 vanilij šećera
250 gr margarina
500 gr jagoda
3 šlag pjene
Priprema
1.
Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
2.
Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.
3.
Šlag napraviti prema uputi proizvođača.
4.
Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.
Uživajte!!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar