utorak, 21. veljače 2017.

U MODERNOJ KUHINJI SVE SE VIŠE KORISTE PREHRAMBENO VRLO VRIJEDNE SJEMENKE, OSOBITO SEZAM. PILETINA U SEZAMU




U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a i drugdje je sve zastupljeniji u slanim i slatkim jelima.

Sastojci  4 – 6 osoba
800 g fileta pilećih prsa
limunov sok
2 žlice umaka od soje
1 žlica Vegete

 
ulje za prženje
Za paniranje:
brašno
2-3 jaja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
300 g sjemenki sezama
2 žlice krušnih mrvica

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna

 
Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna
12
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!

E-mail adresa
  Dnevni   Mjesečni
 PRIJAVI SE
Priprema
1.
Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
2.
Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
3.
Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
4.
Izvadite ih na upijajući papir.
Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći

Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...