srijeda, 15. veljače 2017.
KREMASTA TORTICA NABRZAKA JAKO FINA I OSVJEŽAVAJUĆA
Sastojci
Potrebno za tijesto
250 g brašna
3 kašike šećera u prahu
1 kom jaje
125 g margarina
2 kašike hladne vode
ribana kora limuna
1 kom vanilin šeće
mrvica soli
za fil
4,5 dl mlijeka
100 g Gussnel Dolcela (gustin)
125 g margarina
2 kom žumanceta
5 dl slatke pavlake za šlag
100 g šećera
1 kom burbon vanilin šećer
i još
oko 700 g marelica, kajsija ili breskvi
Priprema
1.
U posudu sipati brašno, dodati margarin isječen na listiće i sve ostale sastojke za tijesto pa zamijesiti glatko tijesto, zamotati u prozrnu foliju i ostaviti u frižider dok se pripremi fil.
2.
Tijesto istanjiti do 33 cm prečnika i staviti u kalup 26 cm premazan uljem, tijesto malo pritisnuti uz ivice kalupa. Marelice prepoloviti i stavljati ma tijesto isječanom stranom prema dolje.
3.
U 2 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca. Ostatak mlijeka, margarin, slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i miješati dok se zgusne, kao puding. Sipati u kalup sa tijestom, poravnati i staviti u rernu zagrijanu na 200 C da se peče 35-40 minuta
4.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi
5.
služiti dobro ohlađen kolač.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite u trudnoći
Bez obzira koliko se dobro osećate i što vaša trudnoća protiče u najboljem redu, postoje kućni poslovi koje bi za vreme iščekivanja naj...
-
Sastojci – 3 čaše od jogurta brašna – 1 čaša jogurta – 1 čaša ulja – ½ čaše šećera – 3 jaja – ½ limuna korica Način ...
-
Potrebno je: 5 soljica (od 150 ml) secera 4 soljice vode 3 soljice ulja 25 kasika brasna (500-550 g) 1 kesica praska za pecivo ...
-
Donosimo Vam nekoliko savjeta za tretiranje problema sa srcem! Ovi problemi se razlikuju i odnose se na uobičajne probleme kao što su...
Nema komentara:
Objavi komentar